Yüksek dozda dokosaheksaenoik asit (DHA) takviyesi, 24 aylık süre boyunca beyin hacminde veya bilişsel performansta herhangi bir değişiklik sağlamamaktadır. Bu sonuç, eBioMedicine dergisinde yayımlanan bir araştırma ile desteklenmiştir.
Yapılan yeni bir çalışma, yüksek dozda dokosaheksaenoik asit (DHA) takviyesinin 24 aylık kullanım sonunda beyin hacmi veya bilişsel performans üzerinde anlamlı bir etkisi olmadığını ortaya koydu. Araştırma, DHA'nın bilişsel fonksiyonları artırmada beklenen faydayı sağlamadığını gösterdi.
Çalışma, eBioMedicine dergisinde online olarak 18 Haziran'da yayımlandı. DHA takviyesinin uzun vadeli etkileri bu kapsamda detaylı şekilde incelendi ancak sonuçlar, takviyenin bilişsel iyileşmeye katkısının olmadığını belirtmektedir.
Yayın tarihi: Mon, 06 Jul 2026 22:20:04 EDT
Bu içerik açık kaynaklardan derlenmiş Türkçe sağlık blog taslağıdır. Tanı veya tedavi önerisi yerine geçmez.