Yayın Takvimi
Yükleniyor…
Geri Dön

Davranış Terapisi ve Transkutan Tibial Sinir Stimülasyonu Aşırı Aktif Mesane İçin En Etkili Yöntem

Yapılan bir çalışmaya göre, ileri yaştaki kadınlarda davranış terapisi aşırı aktif mesane belirtilerini azaltırken, bu terapinin transkutan tibial sinir stimülasyonu ile birlikte uygulanması daha belirgin iyileşmeler sağlamaktadır.

İleri yaş grubundaki kadınlarda aşırı aktif mesane (AAM) belirtilerini yönetmede davranış terapisi önemli bir rol oynamaktadır. PLOS ONE dergisinde 6 Nisan'da yayımlanan bir çalışmaya göre, davranış terapisi tek başına uygulandığında AAM semptomlarında belirgin azalmalar görülmektedir.

Öte yandan, davranış terapisi ile birlikte transkutan tibial sinir stimülasyonu (TTNS) kullanımı, belirtilerde çok daha büyük iyileşmeler sağlamaktadır. TTNS, özellikle mesane fonksiyonunu düzenlemede etkili olan bir nörostimülasyon yöntemidir ve invaziv olmayan yapısıyla tercih edilmektedir.

Bu çalışma, AAM tedavisinde multimodal yaklaşımların önemini vurgulamakta ve ileri yaşlardaki kadınlarda bu iki yöntemin kombinasyonunun etkinliğini göstermektedir. Hem yaşam kalitesini artıran hem de semptomların hafiflemesini sağlayan bu tedavi stratejileri, AAM yönetiminde umut verici sonuçlar sunmaktadır.


Kaynak

Yayın tarihi: Sat, 25 Apr 2026 17:30:01 EDT

Bu içerik açık kaynaklardan derlenmiş Türkçe sağlık blog taslağıdır. Tanı veya tedavi önerisi yerine geçmez.

⚡ Her Akşam 20:20

20:20’de 20 Dakika %20 İndirimli Satışı Kaçırma!

00 Saat
00 Dk
00 Sn
Fırsatları Gör
ANATOMY TALKS Metepol Academy Webinar

Kadavra Diseksiyonlarıyla Yüzdeki Önemli Anatomik Noktalar

Prof. Dr. Selçuk TUNALI katılımıyla düzenlenecek bu ücretsiz canlı yayında yüz anatomisindeki kritik noktalar, kadavra diseksiyonları üzerinden medikal estetik uygulamalar açısından değerlendirilecektir.

15.07.2026 • 21:00 - 23:00
Ücretsiz Başvur
Konuşmacı
Prof. Dr. Selçuk TUNALI
Prof. Dr. Selçuk TUNALI
Ücretsiz Başvur