Yayın Takvimi
Yükleniyor…
Geri Dön

Agresif Nöroendokrin Tümörler İçin Güçlü Bir Tedavi Seçeneği: Yeni Radyofarmasötik Terapi

Yeni geliştirilen peptid reseptör radyoaktif tedavisi (PRRT), konvansiyonel tedavi seçeneklerini tüketmiş metastatik nöroendokrin tümör hastalarında güvenli ve etkili bir yaklaşım olarak öne çıkıyor. 2026 Nükleer Tıp Topluluğu Yıllık Toplantısı'nda sunulan bu yöntem, ileri evre nöroendokrin tümörlerde hastalığın kısmi gerilemesini sağladı.

Metastatik nöroendokrin tümörlerde yeni bir peptid reseptör radyoaktif tedavi (PRRT) türü, geleneksel tedavi yöntemlerinden sonuç alamayan hastalar için umut verici bir seçenek olarak dikkat çekiyor. 2026 Nükleer Tıp Topluluğu Yıllık Toplantısı'nda paylaşılmış olan bu yenilikçi terapi yaklaşımı, ileri evre hastalığı olan birçok hastada kısmi iyileşme ve hastalık gerilemesi ile sonuçlandı.

Bu yeni PRRT yöntemi, tümör hücrelerindeki özel reseptörlere hedeflenmiş radyoaktif maddelerin verilmesini içerir. Böylece tedavi, sağlıklı dokulara minimum zarar verirken tümör hücrelerini etkili biçimde hedeflemektedir. Klinik deneyler, bu yöntemin güvenilir bir tedavi seçeneği olduğunu ve hastaların yaşam kalitesini artırma potansiyeli taşıdığını göstermektedir.

Özellikle agresif ve tedaviye dirençli nöroendokrin tümör vakalarında umut vadeden bu terapi, mevcut tedavi protokollerine yenilikçi bir alternatif sunmaktadır. Gelecekte daha geniş kapsamlı çalışmalarla etkinlik ve güvenilirliği üzerine verilerin artırılması planlanmaktadır.


Kaynak

Yayın tarihi: Mon, 01 Jun 2026 21:00:01 EDT

Bu içerik açık kaynaklardan derlenmiş Türkçe sağlık blog taslağıdır. Tanı veya tedavi önerisi yerine geçmez.

CANLI YAYIN

Rejeneratif Estetikte PDLLA Dönemi

Dr. Ferial FANIAN katılımıyla düzenlenecek bu ücretsiz canlı yayında; rejeneratif estetikte PDLLA yaklaşımı, Juvelook ve Lenisna'nın klinik kullanım prensipleri, uygulama planlaması ve güncel klinik protokoller ele alınacaktır.

06.08.2026 • 20:00 - 22:00
Ücretsiz Başvur
Konuşmacı
Dr. Ferial FANIAN
Dr. Ferial FANIAN
Ücretsiz Başvur
CANLI YAYIN

Katmanlı Biyostimülasyon Yaklaşımı MYSHAPE Lux + Elixir Plus

Dr. Şafak GÖKTAŞ katılımıyla düzenlenecek bu ücretsiz canlı yayında; katmanlı biyostimülasyon yaklaşımı, MYSHAPE Lux ve Elixir Plus uygulama planlaması, ürünlerin birlikte kullanım prensipleri ve klinik yaklaşım başlıkları ele alınacaktır.

28.07.2026 • 21:00 - 23:00
Ücretsiz Başvur
Konuşmacı
Dr. Şafak GÖKTAŞ
Dr. Şafak GÖKTAŞ
Ücretsiz Başvur
1 / 2