Yayın Takvimi
Yükleniyor…
Geri Dön

Brexit Sonrası Hemşire Göçü 3.700'den Fazla Fazladan Hastane Ölümüne Bağlandı

Surrey Üniversitesi öncülüğünde yapılan yeni bir araştırma, Brexit referandumunun ardından İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) katılan AB kökenli hemşire sayısındaki keskin düşüşün, her yıl 1.200’den fazla ek hasta ölümüne yol açabileceğini ortaya koydu.

Surrey Üniversitesi, Aberdeen Üniversitesi, Harvard İşletme Okulu ve Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırmaya göre, Brexit referandumunun ardından İngiltere'deki NHS bünyesine katılan Avrupa Birliği kökenli hemşire sayısında yaşanan sert azalma, hastanelerde yıllık yaklaşık 3.700 ek ölümle ilişkilendirildi.

Bu düşüşün, hastane personeli eksikliğini artırarak hasta bakım kalitesini olumsuz etkilediği ve buna bağlı olarak ölüm oranlarının yükselmesine katkıda bulunduğu belirtildi. Araştırmacılar, özellikle İngiltere'de sağlık sisteminin personel ihtiyacının karşılanmasında AB ülkelerinden gelen hemşirelerin önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Sonuçlar, Brexit sonrası sağlık hizmetlerinde yaşanan personel zorluklarının hasta güvenliği ve genel sağlık sonuçlarını etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Araştırma, sağlık politikalarının gözden geçirilerek, sağlık çalışanı açığını kapatmaya yönelik stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.


Kaynak

Yayın tarihi: Thu, 16 Jul 2026 16:40:04 EDT

Bu içerik açık kaynaklardan derlenmiş Türkçe sağlık blog taslağıdır. Tanı veya tedavi önerisi yerine geçmez.

CANLI YAYIN

Rejeneratif Estetikte PDLLA Dönemi

Dr. Ferial FANIAN katılımıyla düzenlenecek bu ücretsiz canlı yayında; rejeneratif estetikte PDLLA yaklaşımı, Juvelook ve Lenisna'nın klinik kullanım prensipleri, uygulama planlaması ve güncel klinik protokoller ele alınacaktır.

06.08.2026 • 20:00 - 22:00
Ücretsiz Başvur
Konuşmacı
Dr. Ferial FANIAN
Dr. Ferial FANIAN
Ücretsiz Başvur
CANLI YAYIN

Katmanlı Biyostimülasyon Yaklaşımı MYSHAPE Lux + Elixir Plus

Dr. Şafak GÖKTAŞ katılımıyla düzenlenecek bu ücretsiz canlı yayında; katmanlı biyostimülasyon yaklaşımı, MYSHAPE Lux ve Elixir Plus uygulama planlaması, ürünlerin birlikte kullanım prensipleri ve klinik yaklaşım başlıkları ele alınacaktır.

28.07.2026 • 21:00 - 23:00
Ücretsiz Başvur
Konuşmacı
Dr. Şafak GÖKTAŞ
Dr. Şafak GÖKTAŞ
Ücretsiz Başvur
1 / 2